Mensen met een verstandelijke beperking

Wil je graag op vakantie maar heb je bij alles of bij sommige dingen hulp nodig? Dan zijn onze vakantieweken wellicht wat voor jou! Deze weken zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap of beperking.
Aan de hand van het ingevulde inschrijfformulier zoeken we een vaste vrijwilliger die je alle hulp en begeleiding kan geven die nodig is. Voor de ene persoon is dit misschien alleen aansturing bij de dagelijkse verzorging terwijl de ander met alles geholpen moet worden. Daarom is het belangrijk om ons de juiste informatie te verstrekken.  Ook hebben wij ervaring in het begeleiden van mensen met moeilijk gedrag.

Data en soorten vakantieweken

Er zijn weken voor ouderen, jongeren en kinderen. De weken zijn gesplitst in zeer moeilijk en moeilijk lerend schoolniveau maar ook mensen die geen onderwijs genoten hebben zijn welkom.
De leeftijd van de ouderenweken start bij 25 jaar en loopt door tot ver in de 80. De jongeren zijn vanaf hun 16e tot ongeveer hun 30e welkom in de  jongerenweek voor ZML en in de jongerenweek voor ML tot ongeveer 35 jaar. In de  kinderweek verwelkomen we kinderen vanaf ongeveer 6 tot 16 jaar.
Voor mensen die behoefte hebben aan meer rust zijn er twee prikkelarme midweken voor ZML.

De volgende weken staan gepland voor D.V. 2023:

ALLE WEKEN ZIJN VOL VOOR ONZE GASTEN! (Heb je belangstelling om mee te gaan als vrijwilliger? Klik dan hier om te kijken wie wij nog zoeken!)

Klik op de naam van de locatie om meer te lezen! De prijzen per week staan erachter vermeld en zijn p.p.

Leiding en programma

De week staat onder leiding van een algemeen leider / predikant of proponent, en een gastvrouw. Deze sturen een team van vrijwilligers aan waarvan iedere zijn eigen gasten heeft. Je vaste vrijwilliger begeleidt en ondersteunt je bij alle dingen waarbij je hulp nodig hebt.
De meeste weken duren van zaterdag tot zaterdag. Een midweek is van maandagmiddag tot vrijdagmorgen. Je wordt ’s middags gebracht naar het vakantiehuis en maakt daar kennis met je vaste begeleider. Uiteraard maak je die dag kennis met de hele groep. Gemiddeld gaan er 25 tot 30 deelnemers mee en ongeveer 20 vrijwilligers.
Er is een programma voor de week samengesteld maar er zijn ook steeds momenten dat je iets voor jezelf kunt doen. Of lekker luieren, want het is tenslotte wel vakantie.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Aanmelden gasten

Het kan weer! Je aanmelden voor onze prachtige vakantieweken. Wil jij ook mee? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen.

Als u het formulier heeft ingevuld is het belangrijk dat u op versturen drukt. Als u dat hebt gedaan wordt u naar boven op de pagina gestuurd. Het kan zo zijn dat het formulier niet goed is verzonden. Om dit te controleren moet u even naar beneden scrollen. Als daar het formulier weg is dan is hij verzonden en ontvangt u een mail. Als het formulier daar nog staat kan het zo zijn dat u per ongeluk een vraag vergeten bent in te vullen. Wilt u dat alsnog doen en hem dan verzenden? U krijgt een mail als uw aanmelding goed is binnengekomen. Mocht u geen mail krijgen, controleer dan alstublieft uw spam of ongewenste mail in uw mailbox. Mocht u echt niks hebben binnengekregen is de kans groot dat wij uw aanmelding niet hebben gehad en vragen wij u opnieuw het formulier in te vullen.

Bezorg jij onze gasten een onvergetelijke week?

Geef je op als vrijwilliger!