Mensen met een verstandelijke beperking

Wil je graag op vakantie maar heb je bij alles of bij sommige dingen hulp nodig? Dan zijn onze vakantieweken wellicht wat voor jou! Deze weken zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap of beperking.
Aan de hand van het ingevulde inschrijfformulier zoeken we een vaste vrijwilliger die je alle hulp en begeleiding kan geven die nodig is. Voor de ene persoon is dit misschien alleen aansturing bij de dagelijkse verzorging terwijl de ander met alles geholpen moet worden. Daarom is het belangrijk om ons de juiste informatie te verstrekken.  Ook hebben wij ervaring in het begeleiden van mensen met moeilijk gedrag.

Data en soorten vakantieweken

Er zijn weken voor ouderen, jongeren en kinderen. De weken zijn gesplitst in zeer moeilijk en moeilijk lerend schoolniveau, maar ook mensen die geen onderwijs genoten hebben zijn welkom.
De leeftijd van de ouderenweken is vanaf 25 jaar. De jongeren zijn vanaf hun 16e tot hun 35e welkom in zowel de jongerenweek voor ZML als de jongerenweek voor ML. Ook wordt er een week voor ML 35+ georganiseerd. In de kinderweek verwelkomen we kinderen vanaf ongeveer 6 tot 16 jaar.
In alle weken wordt een mooi programma aangeboden. Dat is pas echt vakantie!

Voor D.V. 2024 staan de volgende vakantieweken gepland:

Klik op de locatie als u meer wilt weten over de voorzieningen. De prijs voor de vakantieweek staat vermeld per week.

Leiding en programma

De week staat onder leiding van een algemeen leider/predikant of proponent en een gastvrouw. Zij sturen een team van vrijwilligers aan die allemaal hun eigen gasten hebben. Jouw vaste vrijwilliger begeleidt en ondersteunt je bij alle dingen waarbij je hulp nodig hebt. In een aantal (met name ZML-) weken maakt een hoofd zorg deel uit van het team.

Alle weken duren van zaterdag tot zaterdag. Je wordt ’s middags verwacht in het vakantiehuis en maakt daar kennis met je vaste begeleider en de andere deelnemers en vrijwilligers. Gemiddeld gaan er 25 tot 30 deelnemers mee en ongeveer 20 vrijwilligers.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Aanmelden gasten

Het kan weer! U kan zich aanmelden voor onze prachtige vakantieweken. Wilt u ook mee? Vul dan onderstaand formulier in.

Als u het formulier heeft ingevuld is het belangrijk dat u op versturen drukt. Als u dat hebt gedaan wordt u naar boven op de pagina gestuurd. Het kan zo zijn dat het formulier niet goed is verzonden. Om dit te controleren moet u even naar beneden scrollen. Als daar het formulier weg is dan is hij verzonden en ontvangt u een mail. Als het formulier daar nog staat kan het zo zijn dat u per ongeluk een vraag vergeten bent in te vullen. Wilt u dat alsnog doen en hem dan verzenden? U krijgt een mail als uw aanmelding goed is binnengekomen. Mocht u geen mail krijgen, controleer dan alstublieft uw spam of ongewenste mail in uw mailbox. Mocht u echt niks hebben binnengekregen is de kans groot dat wij uw aanmelding niet hebben gehad en vragen wij u opnieuw het formulier in te vullen.

Bezorg jij onze gasten een onvergetelijke week?

Geef je op als vrijwilliger!