Mensen met een verstandelijke beperking

Wil je graag op vakantie maar heb je bij alles of bij sommige dingen hulp nodig? Dan zijn onze vakantieweken wellicht wat voor jou! Deze weken zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap of beperking.
Aan de hand van het ingevulde inschrijfformulier zoeken we een vaste vrijwilliger die je alle hulp en begeleiding kan geven die nodig is. Voor de ene persoon is dit misschien alleen aansturing bij de dagelijkse verzorging terwijl de ander met alles geholpen moet worden. Daarom is het belangrijk om ons de juiste informatie te verstrekken.  Ook hebben wij ervaring in het begeleiden van mensen met moeilijk gedrag.

Data en soorten vakantieweken

Er zijn weken voor ouderen, jongeren en kinderen. De weken zijn gesplitst in zeer moeilijk en moeilijk lerend schoolniveau maar ook mensen die geen onderwijs genoten hebben zijn welkom.
De leeftijd van de ouderenweken start bij 25 jaar en loopt door tot ver in de 80. De jongeren zijn vanaf hun 16e tot ongeveer hun 25e welkom in de twee jongerenweken. In de  kinderweek verwelkomen we kinderen vanaf ongeveer 6 tot 16 jaar.
Voor mensen die behoefte hebben aan meer rust is er een prikkelarme week voor zml en een kleine groep voor ml.

De volgende weken staan gepland voor D.V. 2022:

Klik op de naam van de locatie om meer te lezen!

De kosten voor deze weken zijn €995,- p.p. De kosten voor de week voor kinderen van 30 juli-6 augustus zijn €805,- p.p.

Leiding en programma

De week staat onder leiding van een algemeen leider / predikant of proponent, en een gastvrouw. Deze sturen een team van vrijwilligers aan waarvan iedere zijn eigen gasten heeft. Je vaste vrijwilliger begeleidt en ondersteunt je bij alle dingen waarbij je hulp nodig hebt.
De meeste weken duren van zaterdag tot zaterdag. Je wordt ’s middags gebracht naar het vakantiehuis en maakt daar kennis met je vaste begeleider. Uiteraard maak je die dag kennis met de hele groep. Gemiddeld gaan er 25 tot 30 deelnemers mee en ongeveer 20 vrijwilligers.
Er is een programma voor de week samengesteld maar er zijn ook steeds momenten dat je iets voor jezelf kunt doen. Of lekker luieren, want het is tenslotte wel vakantie.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Aanmelden gasten

Het is zover! U kan zich aanmelden als gast of vrijwilliger voor de vakantieweken voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit kan u doen door onderstaand formulier in te vullen.

LOADING..

Bezorg jij onze gasten een onvergetelijke week?

Geef je op als vrijwilliger!