• Gepubliceerd door
  • v1.beheerder
  • Gepubliceerd op
  • 18 juli 2019

Op reis met de Prins Willem Alexander

We kwamen 6 juli aan in Wageningen waar we hartelijk werden ontvangen door Arie Gijs en de zijnen. Arie Gijs had de algehele leiding. Alles liep perfect, ook als we stil lagen. We waren gewend om zaterdagavond een groepsfoto te maken, maar vanwege het weer kon dat toen niet doorgaan, dat hebben we later in de week goed gemaakt.´s Avonds kregen we een heerlijk broodje gezond als een flat zo hoog, geweldig klaargemaakt.

´s Avonds gingen we kennis maken met elkaar en wat leuk was er waren heel veel mensen van vorig jaar.

Het thema van de week was ‘Water, rust op het water’. In Mattheüs 8 lees je hoe de discipelen angstig waren en Jezus sliep. Noach op het water, Mozes met de Israëlieten door het water en de Egyptenaren onder het water. Ook met elkaar en VOOR ELKAAR merkte je de hele week.

Zondagmorgen een dienst aan boord, ´s middags een dienst in de kerk. Allebei de diensten werden geleid door Ds. J. Hogenhout, onze `vloot predikant`. We kregen huiswerk mee, Zoutend zout daar konden we het mee doen. Het geloof liep als een rode draad er duidelijk door heen.

Maandagmorgen ging de boot om 7 uur varen, richting Zutphen, waar we ´s middags een wandeling maakte met een gids, het was wel erg koud, Ik kreeg de jas van de dominee. Zo was het met elkaar en voor elkaar. In de avond deden we creativiteit onder begeleiding van de vrijwilligers

Dinsdag in Zwolle gingen we naar de Synagoge. Waar we uitleg kregen en een rondleiding.

Woensdag kwamen we op Urk. Tijdens het varen deden we een Bijbelstudie en ´s avonds kwam het Urker mannenkoor aan boord. Iedereen genoot hiervan.

Het was een reis met een lach en een traan. De tranen kwamen bij de mooie liederen van de Urker mannen koor en tijdens het afscheid ceremonie van Arie Gijs. Afscheid nemen is moeilijk, dat geldt voor het hele leven. We hebben hier geen blijvende stad, het is Linquenda dat verlaten moet worden

Het was een geweldige reis, waar ik met vreugde aan terug denk. Bedankt!

Mw. J. Sonneveld, gast van bootreis I