Word vrijwilliger

Je leest het goed! Word vrijwilliger… we durven het in alle voorzichtigheid weer te vragen. Twee jaar konden de VOOR ELKAAR vakantieweken niet doorgaan door het coronavirus. Misschien word je nog dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het virus door gemis, verdriet en/of zorg bij blijvende klachten.

We zijn dankbaar dat we weer vakantieweken kunnen organiseren, nu de maatregelen zijn verruimd. Daarnaast beseffen we dat we niet in de toekomst kunnen kijken. Wat dit betekent voor de organisatie kunnen we op dit moment niet overzien. Dit zou kunnen betekenen dat de week iets anders verloopt dan u de afgelopen jaren gewend was. Wij zullen er te alle tijde naar streven om, binnen de mogelijkheden, voor u / jullie een fijne vakantieweek te organiseren. Wij rekenen op uw begrip.

Wat betreft de organisatie van de vakantieweken zullen we ons houden aan de dan geldende landelijke maatregelen en aan de regels van de locatie waar we verblijven.

Voor de zomer van 2023 staan er alweer verschillende weken op de planning. Voor die weken zullen de dan geldende veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

“Dit had ik eerder moeten doen”, zegt de één, of “Het verrijkt m’n leven. Ik krijg meer terug dan ik geef”, zegt de ander. Kortom: als je als vrijwilliger met de VOOR ELKAAR vakantieweken meegaat is dat een onvergetelijke, leerzame en verrijkende ervaring.

Voor de vakantieweken zoeken we mannen en vrouwen die hart hebben voor de ander en zich een (mid)week als vrijwilliger willen inzetten. In veel vakantieweken help je met de lichamelijke verzorging van de gasten. Misschien ben je dat niet gewend en is dat een drempel om je aan te melden, dan zeggen wij: ”Toch aanmelden!”’ Er zijn ook andere werkzaamheden. Tijdens de vakantieweek helpen ervaren vrijwilligers je en sta je er dus niet alleen voor. Ervaring in de zorg is geen vereiste.

Wat vragen wij van vrijwilligers

Als vrijwilliger heb je één of meer gasten die je begeleidt en/of verzorgt. Je helpt tijdens, maar ook voorafgaand aan de vakantie mee om het programma uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van corsages, het bespelen van een instrument, het maken van een fotoboek, het maken van een vakantiekrant. Deze taken worden verdeeld tijdens de instructiedag.

Tijdens deze instructiedag wordt in grote lijnen uitgelegd hoe een vakantieweek er ongeveer uit zal gaan zien en zijn er ervaren leidinggevenden waar je terecht kunt met je vragen. Ga je al langer mee als vrijwilliger, dan zijn er op de instructiedag workshops te volgen ter verdieping van je kennis en vaardigheden.

Onze vakantieweken kenmerken zich door een christelijke identiteit. We verwachten dan ook van onze vrijwilligers dat zij het identiteitsstatuut onderschrijven. Om zorgvuldig met elkaar en onze gasten om te gaan, is er een gedragscode voor vrijwilligers en is de bedoeling dat een vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvraagt.

Bij de weken voor gasten met een lichamelijke beperking en gasten met dementie hebben vrijwilligers een leeftijd vanaf 18 tot en met 65 jaar; bij de andere weken is dat vanaf 17 tot en met 67 jaar.

Deelname aan de weken is voor vrijwilligers gratis.

Welke doelgroepen zijn er en hoe meld ik me aan?

Hieronder vind je de verschillende groepen waarvoor we vrijwilligers zoeken. Bij elke groep staan de verschillende vakantieweken, vind je meer informatie en kun je je aanmelden als vrijwilliger!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Wij zien uit naar uw aanmelding en hopen na half januari 2023 een indeling te maken en u in februari de bevestiging te kunnen sturen.