Dementie

Deze vakantieweken zijn bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger. Dat kan bijvoorbeeld de echtgenoot/echtgenote zijn, maar ook een familielid of vriend(in). We gaan ervan uit dat u samen gebruik maakt van een tweepersoonsslaapkamer.

Data vakantieweek

Voor D.V. 2024 staat de volgende week gepland voor mensen met dementie en hun mantelzorger:

  • Zaterdag 7 september t/m zaterdag 14 september 2024, Dennenheul, Ermelo, mensen met dementie en hun mantelzorger, €1020,- p.p.

Klik op de locatie als u meer wilt weten over de voorzieningen.

Leiding

Het kernteam, bestaande uit een algemeen leider, predikant, gastvrouw en hoofd zorg, doet er alles aan om u een goede week te bezorgen. Zij zijn deskundig op het gebied van dementie. Daarnaast is er een ervaren groep vrijwilligers die de zorgtaak waarneemt. U kunt dus sámen vakantievieren. Samen koffiedrinken, eten, een wandeling maken en luisteren rondom een open Bijbel. Alle weken zijn van zaterdag t/m zaterdag, tenzij anders aangegeven. Als u voor het eerst meegaat met een van deze vakantieweken, stellen wij het op prijs om vooraf met u een gesprek te hebben. Daarin willen we wederzijdse wensen en verwachtingen bespreken.

Wat er op het programma staat

Vanaf de eerste ontvangst zorgen we ervoor dat u zich welkom voelt. Een kennismakingsspel verhoogt de vakantiestemming nog meer. U kunt zich heerlijk laten verwennen en u hoeft even niet te koken en te zorgen. Deze week krijgt nog meer waarde als iedere dag de Bijbel open gaat en we ons laten inspireren door mooie psalmen en liederen. ’s Morgens vroeg zingen we u daar al mee wakker.
Waardevol is ook het mantelzorggesprek, het delen van ervaringen op het gebied van dementie en een luisterend oor voor uw dagelijkse ervaringen.
Natuurlijk is er ook veel ontspanning: bingo, een zangavond in de plaatselijke kerk, ochtendgymnastiek met muziek, heerlijk fietsen (op een duofiets) in de omgeving, genieten van een ijsje of koffie met gebak op een terrasje, een bezoek aan een streekmuseum of theetuin en een dag uit met de mantelzorgers. Kortom, we willen u een gevarieerde week aanbieden.
Tijdens de week maken de vrijwilligers een vakantiekrant, die u aan het einde van de week  mee krijgt. U kunt thuis alle belevenissen nog eens rustig nalezen en nagenieten van de vakantieweek.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Aanmelden

Het kan weer! U kan zich aanmelden voor onze prachtige vakantieweek voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Wilt u ook mee? Meld u dan aan door onderstaand formulier in te vullen. In het formulier word aan u gevraagd om een aantal documenten te downloaden. Dat zijn de volgende documenten:

Als u op de naam klikt, dan opent er een nieuw tabblad waar u het document kan downloaden.

U hoeft maar 1 keer het formulier in te vullen voor de persoon met dementie en voor de mantelzorger. In het formulier staat aangegeven welke informatie voor welke persoon is.

Als u het formulier heeft ingevuld is het belangrijk dat u op versturen drukt. Als u dat hebt gedaan wordt u naar boven op de pagina gestuurd. Het kan zo zijn dat het formulier niet goed is verzonden. Om dit te controleren moet u even naar beneden scrollen. Als daar het formulier weg is dan is hij verzonden en ontvangt u een mail. Als het formulier daar nog staat kan het zo zijn dat u per ongeluk een vraag vergeten bent in te vullen. Wilt u dat alsnog doen en hem dan verzenden? U krijgt een mail als uw aanmelding goed is binnengekomen. Mocht u geen mail krijgen, controleer dan alstublieft uw spam of ongewenste mail in uw mailbox. Mocht u echt niks hebben binnengekregen is de kans groot dat wij uw aanmelding niet hebben gehad en vragen wij u opnieuw het formulier in te vullen.