Nieuwe huisstijl!

Sprakeloos ben ik niet zo snel, maar toch overkwam het mij op een nazomermiddag in september. Tijdens een online overleg in Teams verschenen de eerste schetsen van het nieuwe logo en een nieuwe huisstijl voor de VOOR ELKAAR vakantieweken op mijn laptopscherm. Nieuwe, frisse, heldere en eigentijdse kleuren. Daarnaast bekende kleuren, als knipoog naar onze wortels, die liggen bij de voormalige ‘Hervormde Vrouwenbond’.

Een koffer als beeldelement in het logo. Een herkenbaarder beeld voor de VOOR ELKAAR vakantieweken is er niet. Mijn gedachten dwaalden direct af naar een zaterdag in juli waarop koffer na koffer via de loopplank aan boord van het Vakantieschip de Prins Willem-Alexander werd gesjouwd. De ene koffer was nog groter dan de andere, die van mij spande de kroon. Dit beeld is ongetwijfeld herkenbaar voor andere VOOR ELKAAR vakantieweken. De VOOR ELKAAR koffer is geen gewone koffer, er gaat een verhaal achter schuil, dat ik graag met jullie deel.

De koffer is opgebouwd uit verschillende vlakken. De vlakken hebben allemaal een andere kleur en zijn zó over elkaar heen geschoven dat ze met elkaar één koffer vormen. Deze vlakken staan voor alle verschillende gasten en vrijwilligers die meegaan met een vakantieweek. Allemaal hebben zij letterlijk en figuurlijk hun eigen bagage. Samen vormen zij één geheel tijdens de vakantieweek. Op de koffer zie ik ook drie herkenbare symbolen: liefde, hoop en geloof. Symbolen die de verbondenheid in onze vakantieweken tekenen. Na het zien van het nieuwe logo was ik sprakeloos dat de vormgever de VOOR ELKAAR vakantieweken zo goed wist te vatten in één beeld.

Een nieuwe huisstijl is een cadeautje waard! Daarom ontvangen al onze gasten en vrijwilligers eind november het splinter nieuwe ‘VOOR ELKAAR magazine’ op de mat. Het magazine staat boordevol met vakantieverhalen van gasten en vrijwilligers. Verhalen om door te vertellen!

Mocht je benieuwd zijn naar het magazine en ben je nog niet mee geweest als gast of vrijwilliger? Vraag hem dan hier aan!

Arida Nederveen

Bestuurslid en voorzitter PR-commissie VOOR ELKAAR vakantieweken