Reünie in Ooij voor alleengaanden

Het is zaterdagmiddag, half vier. De eerste gasten druppelen binnen in hotel De Gelderse Poort in Ooij. Voor veel mensen is het ook een reünie om elkaar weer terug te zien.

Na een kopje koffie werden de koffers uitgepakt. Na het eten maakten we kennis met elkaar door middel van een kletspot op tafel.
Het thema van deze week ging over de psalmen. Dominee van Dijk noemde het Blijdschap in God

Op zondagmorgen zijn we naar de kerk geweest in Zetten. ‘s Middags hadden we een kerkdienst in het hotel en ‘s avonds hebben we samen gezongen.
Maandagmorgen hadden we de preekbespreking en in de middag gingen we met de Zonnetrein door de prachtige Ooijpolder. Daarna hebben we een gezellig koffiestop gehad in Millingen aan de Rijn, met een prachtig uitzicht over het water.
Liefhebbers hadden op dinsdagmorgen een creatieve morgen, terwijl het buiten van 35 graden was. In de avond kwam Cyriel Lybrand Bioloog en natuurfotograaf ons vertellen over de Ooijpolder. Hij ondersteunde dit verhaal met prachtige foto’s.
Woensdagmorgen deden we bijbelstudie met elkaar, in de middag aten we een ijsje en hebben we lekker op het terras gezeten in Ooij. Woensdagavond was er een zangavod met verschillende muziekinstrumenten. Deze avond stond onder leiding van Maarten van Dijk.
De dag erop gingen we met de bus naar Berlicum. Hier zijn we naar De Kamelenmelkerij Smits geweest. We mochten zelfs kamelenmelk proeven. Daarna maakten we nog een mooie huifkartocht door de omgeving.
Tot slot was er de vrijdagmorgenbingo, waarbij alle gasten een prijs hadden. En zo werden zaterdagmorgen vroeg de koffers alweer gepakt. We kijken met dankbaarheid terug op een fijne, zomerse week week in Ooij. Een week waarin we elkaar hebben ontmoet rondom Gods Woord en waarin we veel fijne gesprekken hebben gehad in een ontspannen, warme sfeer onder elkaar.
We zullen de week in de Hotel De Gelderse Poort, van 22 juni tot en met 29 juni 2019 niet snel vergeten.